خبرنویسی مدرن

ساخت وبلاگ

« خبر را باید کوتاه نوشت، حتی اگر به خبر طولانی نیاز مبرمی داشته باشیم .» این یکی از نکاتی است که دکتر شکرخواه در کتاب خبر نویسی مدرن بر آن تاکید می کند. موضوعی که در روزنامه نگاری دنیا نیز مورد تاکید است.

طبق پژوهش های جهانی که توسط رسانه های معتبر دنیا تهیه شده است بیش از نیمی از مخاطبان رسانه های مکتوب تنها تا ۵۰۰ کلمه گزارش های خبری را مطالعه می کنند و به خواندن ادامه بحث علاقه ای نشان نمی دهد، به همین خاطراست که در این رسانه ها از روزنامه نگاران خواسته می شود گزارش های خبری شان را در ۵۰۰ کلمه خلاصه کنند.

دکتر شکرخواه می نویسد :«کوتاه نوشتن خبر به معنی قربانی کردن اطلاعات نیست، بعضی از روزنامه نگاران خیال می کنند کوتاه کردن خبر یعنی زدن چند پاراگراف از آن . اصلا چنین نیست . ایجاز در خبر و یا به دیگر زبان موجز نویسی به معنی حذف کردن اطلاعات از خبر نیست .»

او در این کتاب از تعبیر مبانی اقتصادی خبرنویسی یاد می کند :«حتما تجربه تلگراف زدن را داشته اید و یا دست کم متون تگرافی را دیده اید .در تلگراف کل پیام به طرف مقابل می رسد اما در کوتاه ترین شکل ممکن .» او می پرسد چرا در تلگراف زدن سعی می کردیم از واژه های کمتری استفاده کنیم ؟زیرا هر واژه برای ما هزینه ای به بار می آورد .بنابراین از واژه های کمتری استفاده می کنیم تا پول کمتری بدهیم نمی گویم خبر را به تلگراف تبدیل کنیم اما فلسفه کوتاه نویسی در تلگراف شبیه کوتاه نویسی در خبر است .

نکته های ویراستاری / اینگونه یا این گونه؟!...
ما را در سایت نکته های ویراستاری / اینگونه یا این گونه؟! دنبال می کنید

برچسب : خبرنویسی,مدرن, نویسنده : khabarnet بازدید : 100 تاريخ : يکشنبه 29 مرداد 1396 ساعت: 16:35