سایبر ژورنالیست

ساخت وبلاگ

استقبال روزنامه‌هاي نوشتاري از اينترنت حاكي از گرايش بسوي روزنامه‌نگاري سايبر و رسانه‌هاي سايبر است. كساني كه با اينترنت كار مي‌كنند با سه نوع روزنامه الكترونيك مواجه مي‌شوند.

نوع اول فقط يك نسخه اينترنتي است بدون به روزرساني مانند روزنامه ايران و اعتماد .نوع دوم نسخه اينترنتي روزنامه است اما لحظه به لحظه تغيير مي‌كنند. مانند جام‌جم آنلاين، خبر آنلاين.نوع سوم كه كادر(گروه) جداگانه‌اي دارد و علاوه بر مطالب نسخه نوشتاري مطالب خاص خود و سرويس‌هاي مستقل را نيز عرضه مي‌كند.به اين نوع از روزنامه‌نگاري، روزنامه‌نگاري سايبر يا سايبر ژورناليست مي‌گويند. مانند همشهري آنلاين يا گاردين آنلاين.

مزاياي روزنامه نگاري سايبر:

برخي از مزايا رسانه هاي سايبر به قرار زير است:

1-آزادي از زمان و مكان:

ساعت و مكان انتشار براي روزنامه‌هاي چاپي بسيار مهم است، اما زمان و مكان هر دو در اينترنت نابود شدند. شما به محض تماس با اينترنت در جهان سايبر قرار مي‌گيريد. يعني روزنامه‌هاي اينترنتي لحظه به لحظه آپ ديت (به روز) مي‌شوند. علاوه بر اين براي رسانه‌هاي الكترونيك هيچ مشكلي از نظر توزيع هم وجود ندارد.

2-نزديك بودن و بي‌واسطه‌گي:

يكي از ويژگي‌ها و مزاياي ديگر روزنامه‌هاي الكترونيك اين است كه بين توليدكننده و مصرف‌كننده (رسانه و مخاطب) هيچ واسطه‌اي وجود ندارد. چيزي شبيه به ارتباط چهره‌به‌چهره. به عبارت بهتر هر دو طرف هميشه به هم دسترسي دارند و امكان دسترسي به آرشيو و سابقه خبر هم وجود دارد.

3- تعامل با كنش و واكنش و دوسويه:

يكي از هيجان‌انگيزترين ويژگي‌هاي روزنامه‌نگاري الكترونيك دوسويه‌بودن آن است. همان‌طور كه مسير اطلاعات از سوي روزنامه امتداد مي‌يابد، مسير ديگري هم براي مخاطب وجود دارد تا اطلاعات خود را براي رسانه ارسال كند. به زبان ديگر اين يك خيابان دو‌طرفه است. امكان ارسال فايل و يا ايميل، امكان گذاشتن كامنت، راي دادن در نظرسنجي‌ها از ابزارهاي تعامل در اين نوع از رسانه‌ها است.

4-فرامتن يا hyper text:

فرامتني از ديگر مزاياي روزنامه‌نگاري سايبر است. استفاده از اين امكان به معني دستيابي مخاطب به ادبيات جهاني يك واژه است شما با يك لينك امكان دستيابي به تمام اسناد مربوط به آن واژه را در اينترنت خواهيد داشت. اين امكان براي هيچ روزنامه چاپي متصور نيست و به يك رويا مي‌ماند.

5-مولتي‌مديا، گرافيك متحرك، موسيقي، صدا و تصوير:

تنها تصوير است كه در رسانه‌هاي چاپي وجود دارد و البته بدون تغيير مي‌ماند و براي يك شماره هم ثابت است. اما در رسانه‌هاي سايبر گرافيك‌هاي متعدد و متحرك، صدا ، موزيك و تصاوير تغيير يابنده به كمك خبرها، مقاله‌ها و گزارش‌ها مي‌آيند تا تاثيرگذاري مطالب به اوج خود برسد.

6-شخصي شدن:

روزنامه‌هاي سايبر حتي مي‌توانند براي يك نفر انتشار يابند. به اين معني كه شما مي‌توانيد به سايت مورد استفاده روزنامه اينترنتي خود دستور بدهيد كه چه نوع اطلاعاتي را در اختيار آن قرار دهد و چه نوع اطلاعاتي در اختيارتان قرار ندهد.

7-نسل‌ها و كادرها:

بنظر مي‌رسد زمان هم به نفع روزنامه‌هاي سايبر است. نسل جوان امروزي روزنامه‌خوان نيست. او به رسانه‌هاي ديجيتال و بخصوص كامپيوتر گره‌خورده است. انقلاب ديجيتال كادرها و حتي محتواي رسانه‌هاي چاپي را هم غارت كرده است. اين انقلاب حتي آگهي‌ها را نيز از چنگ رسانه‌هاي چاپي خارج كرده است.

8-توزيع افقي و بدون سلسله مراتب:

ارتباطات جمعي از آغاز حالتي يك‌طرفه داشته است. از مدل‌هاي ارتباطي شانون و ديور تا نظريه گلوله‌هاي جادويي همه و همه جريانهايي يك‌طرفه بودند. حال آنكه در رسانه‌هاي سايبر گيرنده يك مشاركت‌گر فعال است كه مثل فرستنده در توزيع اطلاعات شركت دارد.

نکته های ویراستاری / اینگونه یا این گونه؟!...
ما را در سایت نکته های ویراستاری / اینگونه یا این گونه؟! دنبال می کنید

برچسب : سایبر,ژورنالیست, نویسنده : khabarnet بازدید : 87 تاريخ : يکشنبه 29 مرداد 1396 ساعت: 16:35