اصول خبرنویسی آنلاین

ساخت وبلاگ

استادان روزنامه‌نگاري براي آموزش مطالب خود و راحت به ذهن سپردن اين مطالب توسط دانشجويان و خوانندگان‌شان از مثال‌هاي ساده كه در زندگي روزمره قابل مشاهده است، استفاده مي‌كنند. در اين نوشتار كه به اصول اوليه خبرنويسي آنلاين و تكنيك‌هاي آن مي‌پردازيم تعابيري از اين استادها را نيز آورده‌ايم.


جملات و پاراگراف‌هاي كوتاه از مهم‌ترين اصول خبرنويسي آنلاين است. باب استپ نو (Bob Stepno) استاد روزنامه‌نگاري دانشگاه رادفورد در ويرجينياي امريكا تعبيري در اين باره دارد و مي‌گويد كه براي پذيرايي از ‌ميهمان‌تان، هندوانه را به تكه‌هاي كوچك قاچ مي‌كنيد و در ظرفي روي هم مي‌چينيد. او بي‌دليل براي ارائه مثال سراغ هندوانه نرفته است. تكه‌هاي كوچك، خوردن را نه‌تنها راحت‌تر مي‌كند بلكه سه ضلعي بودن قطعات بريده شده هندوانه كه شكل هرمي دارد و در كنار هم قرار مي‌گيرد مي‌تواند تاج پادشاهي زيبايي را درست كند. پس جملات كوتاه خبر كوچك چيده شده در آن مي‌تواند يك خبر زيبايي به مانند يك تاج به ياد ماندني شود


كوتاه نويسي در سبك نوشتاري براي تلويزيون با نوشتن در وب اين تفاوت را دارد كه كاربر اينترنت مشغول كارهاي ديگري بوده، پس لازم است با جملات كوتاه به اصل خبر بپردازيد. ولي تماشاگر تلويزيون بعد از پايان كار و بدون استرس مقابل تلويزيون نشسته است كه كار مانده و مهم ديگري ندارد.


مخاطب را در دام بيندازيد. تيتر، زيرتيتر يا ليد شما بايد به گونه‌يي باشد كه مخاطب را جذب كند. پيش از اين براي خبرهاي چاپي و حتي نوشتن در فضاي وب، اصطلاح قلاب ماهي‌گيري را براي شكار مخاطب استفاده مي‌كردند. قلابي كه با داشتن طعمه روي آن، ماهي‌ها را جذب خود مي‌كند تا به تله بيفتند و آن طعمه را ببلعند.

 

نکته های ویراستاری / اینگونه یا این گونه؟!...
ما را در سایت نکته های ویراستاری / اینگونه یا این گونه؟! دنبال می کنید

برچسب : اصول,خبرنویسی,آنلاین, نویسنده : khabarnet بازدید : 120 تاريخ : يکشنبه 29 مرداد 1396 ساعت: 16:35